Page title

Ken je dat? Dat je een bepaald besluit neemt en dat je gevoelsmatig zeker weet dat het goed zit. Noem het intuïtie of onderbuikgevoel. Waarschijnlijk heb je een besluit genomen dat helemaal overeenkomt met jouw kernwaarden.

Wat zijn kernwaarden dan precies? Het zijn jouw overtuigingen en idealen. Het is datgene wat jij in de ‘kern’ belangrijk vindt. De dingen in het leven waar jij voor staat. Het is heel waardevol om je bewust te zijn van jouw kernwaarden. Ze zijn namelijk jouw ethisch kompas. Ze zorgen voor controle. Wanneer jij jouw eigen kernwaarden goed kent vergroot dit jouw zelfinzicht en daarmee je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Je laat je minder leiden door wat anderen vinden omdat jij zelf precies weet wat belangrijk en goed voor je is. Voorbeelden van kernwaarden kunnen zijn: veiligheid, ambitie, verbinding, vrijheid, traditie, assertiviteit of bijvoorbeeld harmonie.

Het zal je niet verbazen dat de trajecten bij Wille vaak beginnen met het onderzoeken en bespreken van iemands kernwaarden. Ze helpen bij het maken van keuzes en het stellen van doelen. Het kiezen van de juiste loopbaanrichting bijvoorbeeld!

0 COMMENTS
LEAVE A COMMENT