Page title

09
Feb
Ontwikkeladvies 45 plus
  • Nora Visser
  • 1427 Views
  • 0 Comment
  • No tags

Werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden bij Wille Coaching BV voor een Ontwikkeladvies. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens kunnen ze met een loopbaancoach van Wille Coaching bepalen welke stappen ze kunnen nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een subsidieregeling opengesteld.

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.

Het Ontwikkeladvies helpt om hier tijdig over na te denken. Daarom vindt minister Koolmees het belangrijk dat werkenden er al vanaf 45 jaar gebruik van kunnen maken. Samen met een loopbaancoach kunnen 45 plussers vragen nalopen als: wat kun je, wat wil je, hoe ziet de toekomst van je vak eruit en wat is er voor nodig om in de toekomst gezond en met plezier te blijven werken in hetzelfde of in een ander beroep? Het resultaat van het Ontwikkeladvies is een persoonlijk Ontwikkelplan voor de komende jaren.

De volgende beroepsgroepen komen in aanmerking voor een ontwikkeladvies:
Administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten;
Cateringmedewerkers;
Verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel;
Gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken;
Buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers;
Schoonmakers;
en
Ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel ten behoeve van de ambulancedienst.

0 COMMENTS
LEAVE A COMMENT