Wandelen met Wille

Wandelen met Wille

Ga mee naar buiten voor frisse lucht en nieuwe inzichten!

We leven in lastige tijden. Het COVID virus zorgt ervoor dat alles anders is. Sociale contacten zijn beperkt en veel activiteiten die het leven juist leuk maken zijn afgelast. Voor veel mensen is het lastig om positief te blijven. En dat is heel begrijpelijk. Ook bij Wille gaan de afspraken op kantoor momenteel niet door vanwege de RIVM richtlijnen. Maar laten we ons daardoor ontmoedigen? Zeker niet! Spreekwoordelijk hebben we het meubilair van onze kantoren naar buiten gesleept. De natuur in. En daar staat het klaar voor jou. Laten we naar buiten gaan en op zoek gaan naar inspiratie en creativiteit!

 

wandelen met wille 5

Voor wie?

Voor alle klanten die zijn aangemeld voor een traject Modulaire Inkoop, Werkfit Maken of Naar Werk. We werken, net als op kantoor, aan de doelstellingen die zijn geformuleerd in jouw werkplan.

Dat actief zijn in de buitenlucht goed voor je is blijkt zelfs uit wetenschappelijke studies.

– Wandelen heeft een positief effect op je geheugen;

– Wandelen stimuleert het dag, – en nachtritme;

– Wandelen is goed voor je conditie, botten en spieren.

– Wandelen heeft een direct effect op je humeur. Heb je last van negatieve of depressieve gevoelens? Wandelen maakt serotine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Het wordt onder andere aangemaakt wanneer je in beweging bent maar ook wanneer je bijvoorbeeld mooie dingen ziet. De combinatie natuur en bewegen is dus ideaal.

Het programma

Samen met jouw coach bespreek je de doelstellingen van jouw traject. De opdrachten en oefeningen die we normaal met pen en papier op kantoor doen zijn allemaal geschikt gemaakt voor de buitenlucht. We werken met wat de natuur te bieden heeft maar de coach heeft ook materialen bij zich. In de natuur ben je even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Het zijn en wandelen in de natuur helpt om dingen in perspectief te zetten. De natuur geeft zintuigelijke sensaties: de wind door je haren, de geur van het bos, de stilte.

wandelen met wille 4

Is het altijd buiten?

Nee, soms is het handiger om een telefonische of Zoom afspraak in te plannen als je bijvoorbeeld een test maakt of een schrijfoefening doet. Enne… ook wij houden niet van stortregen, dus als het weer al te bar is werken we uiteraard vanuit huis (-:

Waar?

In een park, bos of op de hei bij jou in de buurt.

Thema’s voor jouw traject kunnen zijn:

– Werken aan meer zelfvertrouwen, werken aan grenzen aangeven of juist verleggen.
– Actiever worden maar je hebt een stok achter de deur nodig, meer ritme en structuur aanbrengen in je leven.
– Je wilt antwoord op de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’, ‘wat kan ik’?
– Wil je al jaren voor jezelf beginnen? Misschien is het juist nu de tijd om daar een plan voor te maken zodat je, wanneer de economie weer aantrekt, meteen aan de slag kunt!

NB. Samenkomen met 2 personen is op dit moment toegestaan. Tijdens de wandelingen en gesprekken zorgen we ervoor dat we steeds tenminste anderhalve meter afstand houden van elkaar.